O nas

V Sorici, majhni vasici, kjer se prostrane senožeti zlivajo v gozdove pod gorami, ravno na sredi vasi, leži Gostišče Macesen. Gostišče vam svoja vrata odpira od leta 2001 v zgradbi udarniško zgrajenega zadružnega doma. Gostišče je nastalo iz ideje domačnosti, iz želje po tem, da gostom nudimo delček sebe in jih pogostimo v tradicionalnem ambientu vaške gostilne, v kateri lahko posedite na domačem macesnu in pod opečnatimi oboki uživate v hišnih dobrotah. Naše gostišče pa vam nudi mnogo več kot samo odlično jedačo in pijačo. Pod našo streho se nahajajo tudi večnamenska dvorana s kozolcem, sobe in oaza za sprostitev s savnami in telovadnico.

Gostišče sestavljajo štirje med seboj ločeni prostori;
Prostor v kleti sprejme do 20 oseb in je vsakodnevno namenjen druženju ob televiziji, računalniku in namiznem nogometu ali manjšim skupinam za praznovanja.
Zgornji prostor je razdeljen na dve sobi, v katerih lahko postrežemo do 30 in do 45 gostov. Za prireditve, razne obletnice in poročna slavja imamo na voljo tudi dvorano, ki sprejme do 100 oseb in je verjetno ena izmed redkih, ki se ponaša z lastnim kozolcem v notranjosti. Gostišče ima tudi dve terasi; sprednja terasa z razgledom na okoliške hribe, na kateri vas ravno prav lahko poboža gorsko sonce in doseže vetrič s hribov, in terasa zadaj, ki je pokrita in kjer ste lahko zunaj tudi, ko z neba padajo ušpičene prekle.

Za okrepčilo vam je namenjen tudi manjši bar v drugem nadstopju v wellnesu.

Ob gostišču je urejeno veliko parkirišče, kjer lahko brez skrbi pustite svoja prevozna sredstva. Poleg parkirišča pa se na zelenici nahajajo otroška igrala, kjer lahko zliti z naravo preživljate brezkrbne trenutke z vašimi najmlajšimi.

Prijazno povabljeni v gostišče Macesen!